8 solden tips voor succesvolle solden


27 december 2015 Facebook Twitter LinkedIn Google+ BespaartipsSolden, solden, solden. Tijdens de solden periode zie je in in de etalages enkel en alleen maar korting verschijnen. Ook online zie je enkel nog procenttekens en de tekst solden. Maar dat wil zeggen dat je dan met serieuze kortingen kunt gaan shoppen! Goed nieuws voor alle solden liefhebbers. En we moeten toegeven. Ook wij zijn verzot op de solden periode en de daarbijhorende solden tips..

Voor veel mensen starten de solden eigenlijk op het moment dat de kortingen actief zijn. Maar om een succesvolle soldenperiode te hebben, moet je je al voorbereiden. Dit gebeurt best enkele weken of dagen voordat de echte solden van start gaan. Waarom? Zo moet je, op het moment dat de solden gestart zijn, niet meer beginnen zoeken achter de juiste kledij. We hebben een acht tal solden tips verzameld. Zo is ben je verzekerd op een succesvolle solden periode.

Onze solden tips

  1. De eerste van onze solden tips is dus om tijdje voordat de echte solden beginnen, al eens te gaan snuisteren in de winkels. Zo weet je wat waar ligt, of jouw maat nog beschikbaar is, … Vlak voor de soldenperiode moet je ook niet meer echt vrezen, dat bepaalde artikels verkocht zullen worden. Want heel wat mensen wachten dan gewoon tot de solden beginnen, om dan toch nog wat korting te kunnen krijgen.
  2. Een tweede tip die we graag meegeven, is wanneer je al eens gaat rondkijken, voor de solden, om ook al te passen. Zo weet je wat er past en wat niet. Dan hoef je op het moment dat de solden gestart zijn, niet meer aan de schuiven aan de pashokjes. Een slimme zet, maar zo win je toch wel heel wat tijd. Tijd die je kan gebruiken om meer winkels te bezoeken en meer te kunnen kopen.
  3. Onze derde tip is ook gerelateerd aan tip twee. Als je weet welke artikelen je wilt kopen, met korting, dan kan je ze ook online bestellen. Zowel in de fysieke winkels als online kan je profiteren van de solden. En soms kan je online nog net iets meer verkrijgen. Want als je online bestelt, dan ben je slechts een muisklik verwijderd van de kassa. Als je in de echte winkel staat, dan kan je wel gemakkelijk een kwartiertje aanschuiven aan de kassa.
  4. Kijk verder dan alleen kledij. Deze vierde tip is een beetje gericht op de dames onder ons. Voor dames zijn de solden hét moment om de inhoud van hun kleerkast te vervangen. Altijd leuk om een nieuwe outfit te kunnen kopen, maar het is ook interessant om misschien enkele elektronische toestellen, of meubels te vervangen. Tijdens de solden krijg je namelijk ook korting op die producten.
  5. Koop met meer korting dan de solden. Deze vijfde tip is gericht op echte koopjes jagers. Wil je bovenop de solden nog profiteren van extra korting? Dan kan misschien wel. Maar dit is dan enkel geldig voor de online aankopen in webshops. Alle webshops gaan in de solden periode ook kortingen lanceren. Maar daar bovenop geven ze misschien ook nog een kortingscode of actiecode weg. Het team achter KortingButler zoekt constant naar nieuwe promoties en aanbiedingen. Wil je online bestellen bij bijvoorveeld Zalando, Media Markt, HEMA, Spartoo, De BijenkorfZeb, …
  6. Een zesde tip is eigenlijk niet specifiek voor de solden periode. Deze kan ook toegepast worden bij het online shoppen naar kleding. Heb je geen voorbereiding kunnen doen? Heb je een kleedje of broek gevonden die je mooi vindt, maar je weet niet wat de juiste maat is? Bestel dan meerdere maten van één specifiek artikel. Daarna kan je van je eigen woonkamer, je persoonlijke paskamer maken. Alle artikelen die niet passen, die kan je veelal gewoon terugsturen. Let wel op! Bepaalde winkels hanteren tijdens de solden een andere of beperkte retourgarantie. Bekijk deze zeker alvorens je een grote bestelling plaatst.
  7. Heb je een leuke outfit gevonden? Bestel deze dan zo snel mogelijk. Maar het is misschien ook wel interessant om bijhorende accessoires te kopen! Hoe meer je in één keer koopt, hoe groter de kans is dat je van gratis verzending kan profiteren. Bestel dus zoveel mogelijk mogelijk bij één webshop. Dit was de 7e tip van onze solden tips.
  8. Wanneer je online shopt tijdens de solden! Dan ben je sneller dan heel wat andere shoppers. Je kan slechts in één fysieke winkel ter gelijk aanwezig zijn. Maar online is dit een ander verhaal. De webwinkels zijn 24h op 24h beschikbaar waardoor je niet moet wachten tot één bepaalde winkel opengaat. Je kan op hetzelfde moment bestellingen plaatsen bij meerdere webwinkels. Zo ben je sowieso sneller dan elke andere shopper.

De belangrijkste solden tips dat we graag willen meegeven, is dat je met zoveel mogelijk korting moet kunnen shoppen! Maak dus zeker gebruik van de eventueel beschikbare actiecodes of kortingscodes. Daarnaast is het ook interessant om op voorhand al op onderzoek te gaan. Zo verlies je het moment zelf geen tijd meer om uit te zoeken wat jij wel mooi vindt!

Comments