Bespaar op je gsmfactuur


29 augustus 2014 Facebook Twitter LinkedIn Google+ BespaartipsMeer en meer mensen zijn in het bezit van een gsm of smartphone. Dankzij de komst van het internet is het eenvoudig om een vergelijking te maken tussen de verschillende mobiele telecom operators. Daarnaast is de wetgeving enkele jaren terug versoepeld waardoor je heel erg eenvoudig kan veranderen van abonnement. Maar toch zijn er heel wat mensen die maandelijks te veel betalen voor hun gsmfactuur. We geven graag enkele eenvoudige tips over hoe jij kan besparen op jouw gsm factuur!

Analyseer je gebruik

Voordat je een voordelig abonnement kan afsluiten, moet je eerst een analyse maken van jouw gsm verbruik. Er zijn tal van abonnementen te vinden op het internet, maar heel wat abonnementen zijn gericht op één bepaald profiel. Daarom is het belangrijk om te weten wat jouw verbruik is. Ga na hoeveel smsen jij verstuurt, hoeveel minuten je belt en naar welk netwerk het meest en hoeveel internetdata je verbruikt. Dit zijn de facturen die het abonnement en ook de prijs van jouw factuur zullen bepalen.

Tariefplannen vergelijken

Heb jij een analyse gemaakt van jouw verbruik, dan moet je op zoek gaan naar het goedkoopste abonnement die past bij jouw verbruik. Er zijn tal van mobiele telecom operatoren beschikbaar op het internet waarbij jij terecht kan voor een voordelig tariefplan zoals Belgacom, MobileVikings, Scarlet, Base, Telenet. Kies voor een tariefplan die het beste past bij jouw profiel. Indien je een verkeerd tariefplan neemt, dan zal jouw gsmfactuur terug oplopen!

Gratis bellen, smsen en surfen

Bij sommige operators kan je profiteren van een aantal gratis smsen, belminuten en data onder bepaalde voorwaarden. Daarom is het belangrijk om de voorwaarden goed te controleren. Zo kan je bij MobileVikings terecht voor 300 gratis smsen en 60 minuten bellen per dag, naar een andere MobileVikings gebruiker. Heb je vrienden en familie, laat ze overschakelen en geniet samen van gratis smsen en belminuten.

Maak slim gebruik van WiFi

Dankzij de populariteit van smartphones bezitten meer en meer mensen een smartphone in plaats van een normale gsm. Dankzij deze smartphones kan je ook veel geld besparen door alles via het internet te laten verlopen. Let wel dat je dataverbruik niet oploopt en kies voor WiFi om te surfen. Zo kan je ook veel geld besparen

Maak gebruik van applicaties

Voor elke smartphone worden er gratis applicaties gemaakt. Dit zijn kleine programmaatjes die bepaalde andere functies vervangen. Er zijn tal van interessante applicaties te vinden waardoor jij bespaart op jouw gsmfactuur

Gratis smsen

Dankzij de applicatie WhatsApp profiteer jij van ongelimiteerd smsen zonder dat je ervoor moet betalen. Deze dienst werkt via het internet en je moet enkel een kleine hoeveelheid data verbruiken om toch heel veel smsen te versturen.

Gratis bellen

Dankzij applicaties zoals Viber en Skype geniet je van gratis bellen via het internet. Dankzij Voiceover IP (VoIP) bel jij gratis naar een andere Viber of Skype gebruiker zonder dat je hiervoor moet betalen. Let wel, zorg dat je op WiFi surft, anders kan jouw gsm factuur al snel oplopen.

Er zijn tal van manieren om te besparen op jouw gsm factuur. Ga er verantwoord mee om en kies een juist abonnement of tariefplan. Maak je gebruik van een smartphone, dan kan je geld besparen door applicaties te gebruiken. Heb jij nog leuke of interessante tips? Laat het ons zeker weten!

Comments