Bespaartips – Goedkoper leven!

We merken dat heel wat mensen op zoek zijn naar manieren om te besparen in het dagelijkse leven. Soms zijn er kleine zaken die je kan aanpassen waardoor je toch op het einde van de maand wat extra budget over hebt en waardoor je misschien toch op vakantie kan gaan of waardoor je eens extra kan gaan eten. Hieronder hebben we heel wat bespaartips verzameld. Regelmatig voegen we nieuwe bespaartips toe. Kom dus regelmatig eens terug:

Algemene bespaartips

Besparen op eten

Bespaartips om te shoppen

Besparen op telecom

 • Bespaartip 1: Analyseer je abonnementen
 • Bespaartip 2: Bekijk je eigen vereisten
 • Bespaartip 3: SMS / bel via internet
 • Bespaartip 4: Gebruik zo veel mogelijk WiFi
 • Bespaartip 5: Herbekijk je abonnement elk jaar
 • Bespaartip 6: Wordt MobileVikings

Voordeligere vakantie

 • Bespaartip 1:

Besparen op vervoer

 • Bespaartip 1: Verkies de fiets boven de auto
 • Bespaartip 2: Ga voor een tweedehands wagen
 • Bespaartip 3: Zorg voor de juiste bandenspanning

Besparen op geldzaken

 • Bespaartip 1:

Algemene bespaartips

Bespaartip 1: Hanteer de 30 dagen regel

Sta je op het punt om een grote aankoop te doen? Dan hanteer je beter de 30 dagen regel. Voordat je die ene grote aankoop effectief doet, wacht je beter 30 dagen af. Als je na die 3à dagen nog steeds overtuigd bent dat de aankoop gerechtvaardigd is, dan kan/moet je deze ook doen. Door deze regel en bespaartip toe te passen, zorg je ervoor dat impulsieve aankopen niet zullen gebeuren.

Bespaartip 2: Stop met roken

Roken is een bepaalde verslaving die al snel heel wat geld gaat kosten. Ookal rook je slechts enkele sigaretten per dag. Toch bespaar je op lange termijn heel wat geld uit om te stoppen. Daarnaast is het een grote positieve invloed op je gezondheid wanneer je de stap zet om geen sigaretten meer te roken.

Bespaartip 3: Installeer een programmeerbare thermostaat

Het is misschien een duurdere aankoop in het begin. Maar op lange termijn zal je toch heel wat euro’s uitsparen op je energiefactuur. Dankzij de programmeerbare thermostaat zorg je ervoor dat je verwarming op het juiste moment werkt. Zo kan je tijdens de temperatuur veel lager zetten dan wanneer je thuis bent.

Wanneer je de verwarming past aansteekt als je thuis komt, dan zet je deze al snel een paar standjes hoger zodat het sneller warm wordt. Dit zorgt ervoor dat er meer energie gebruikt moet worden dan wanneer je op een rustig tempo de kamer wilt verwarmen.


Bespaartips om te eten

Bespaartip 1: Begin je eigen moestuin

Bij het koken is het lekker om af en toe bepaalde kruiden te gaan gebruiken. Veelal kan je die kruiden gaan aankopen in de supermarkt of gedroogde kruiden gaan gebruiken. Maar die kosten al snel heel wat geld. Wanneer je je eigen moestuin gaat opzetten, dan heb je in geen tijd een overvloed aan kruiden.

Verzorg de planten in jouw moestuin en je moet amper geld spenderen om deze te onderhouden.

Bespaartips om te shoppen

Bespaartip 1: Koop vaker online

Eén van de grote voordelen de komst van het internet, is dat je nu heel veel mogelijkheden hebt en binnen enkele muis klikken heel wat zaken kunt verwezenlijken. Eén van die zaken is het online shoppen. Dankzij de schaalvoordelen van bepaalde webshops, de aanwezige concurrentie zorgen in internetshop ervoor dat klanten heel voordelig kunnen aankopen.

Gratis verzending

Zo bieden veel webshop al gratis verzending aan voor een aankoop. Sommige webshops voor elke aankoop en andere vanaf een minimum bedrag. Bekijk zeker de voorwaarden voordat je een bestelling plaatst. Als je gratis verzending krijgt bij een bepaalde webshop, dan moet je zelf geen verplaatsing doen en/of parkeerkosten betalen. Hierdoor bespaar ook al weer enkele euro’s uit.

Gebruik kortingscodes

Om klantenbinding te stimuleren gaan webshops gebruik maken van kortingscodes of actiecodes, zowel voor de aankoop van kleding en elektronica, maar ook voor reizen en online abonnementen. Bekijk dus zeker als er kortingscodes of dergelijke beschikbaar zijn. Gebruik onze zoekfunctie en zoek naar de webshop waar jij een bestelling wilt plaatsen.

Bespaartip 2: Ga slechts 1x per week naar de winkel

Iedereen moet boodschappen doen, maar ook daar kan je op besparen. Elke keer je naar de winkel gaat, wordt je in de verleiding gebracht om producten aan te kopen die je eigenlijk niet nodig hebt. Daardoor is het slim om slechts 1 keer per week naar de winkel te gaan en alle boodschappen te doen. Zo bespaar je op de vervoerskosten van en naar de winkel.

Bespaartip 3: Ga winkelen met een lijstje

Zonder een lijstje gaan winkelen is niet eenvoudig. Als je in de winkel zelf staat en je moet nog bepalen wat je allemaal nodig hebt, dan gebeurt het vaak dat je niet alles meehebt voor een bepaald recept of dat je te veel mee hebt. Daarom is het interessant om op voorhand een lijstje samen te stellen van alle nodige zaken. Hou je dan ook aan het lijstje en neem geen extra zaken mee.

Bespaartip 4: Stel je winkellijstje samen op basis van promoties

Elke week ontvangen we een grote stapel aan promoties en aanbiedingen van de lokale supermarkten. Het is interessant om deze uit te pluizen en op basis van de aanbiedingen jouw foodkalender samen te stellen. Zo eet je elke week opnieuw gevarieerd en kies je voor de producten die in aanbieding staan.

Bespaartip 5: Wacht tot de solden

Twee keer per jaar kan je in België profiteren van de solden periode. Tijdens deze twee maanden (januari en juli) geniet je van grote kortingen op verschillende producten. Het is daarom ook interessant om bepaalde aankopen uit te stellen tot deze periode. Zo raden we iedereen aan om tijdens de soldenperiode nieuwe outfits aan te schaffen en/of om in die periode nieuwe elektronica aan te kopen. Ontdek alles over de solden.

Besparen op telecom

Bespaartip 1: Analyseer je abonnementen

In eerste fase is het belangrijk om te kijken welke abonnementen je elke maand betaalt.

Bespaartip 2: Bekijk je eigen vereisten

Bespaartip 3: SMS / bel via internet

Bespaartip 4: Gebruik zo veel mogelijk WiFi

Bespaartip 5: Herbekijk je abonnement elk jaar

Bespaartip 6: Wordt MobileVikings

Voordeligere Vakantie

Besparen op vervoer

Besparen op geldzaken