Boek een voordelige vakantie online


14 november 2015 Facebook Twitter LinkedIn Google+ Bespaartips,Vakantie


Elk jaar opnieuw trekken heel wat mensen naar het buitenland om even het dagelijks leven te ontlopen, om te kunnen genieten van het mooie weer, cultuur te gaan opsnuiven tijdens een citytrip, … Redenen genoeg om een vakantie te boeken en zo snel mogelijk op vakantie te vertrekken. Maar toegegeven, op vakantie vertrekken kan heel wat geld kosten. Daarom geven we graag enkele interessante en haalbare tips waardoor je jouw vakantie kan boeken maar met zoveel mogelijk korting. Want hierdoor kan je misschien genieten van een langere vakantie, van meer luxe of misschien zelfs meerdere keren op vakantie vertrekken.

Boek je vakantie met promoties

Eén van de meest eenvoudige manieren is op een vakantie te boeken met een promotie. Regelmatig worden er promoties gelanceerd waardoor de prijzen een stuk lager liggen dan normaal. Dit is dan het moment om jouw vakantie te boeken. Blijf op de hoogte van de verschillende promoties door je in te schrijven op onze nieuwsbrief. We verzamelen de aanbiedingen van verschillende vakantie websites zoals Neckermann, Corendon, Weekendesk, CenterParcs, … Het is ook belangrijk om meerdere promoties met elkaar te vergelijken en ook over de jaren heel promoties met elkaar te vergelijken. Want jaarlijks komen bepaalde promoties terug. Hou dit ook in de gaten zodat je de met de grootste promotie jouw vakantie kunt boeken.

Prijzen vergelijken

Heb je een leuke vakantie in gedachten? Weet je naar welk hotel je graag zou gaan? Dan is het aangeraden om prijzen te vergelijken. Veelal zijn hotels beschikbaar bij meerdere aanbieders of worden de hotels op meerdere plaatsen op het internet aangeboden. Daarom is het slim als je de verschillende websites en promoties met elkaar gaat vergelijken. Het kan tot wel enkele honderden euro’s verschillen per vakantie. Daarnaast kan je soms ook gebruik maken van een “laagste prijsgarantie”. Wanneer je dezelfde vakantie elders goedkoper hebt gezien? Dan kan je het prijsverschil terugkrijgen. Hou dus ook na het boeken van jouw vakantie de andere vakantiesites in de gaten.

Maak gebruik van kortingscodes

Een van de eenvoudigste manieren om met korting jouw vakantie te kunnen boeken, is door gebruik te maken van kortingscodes of actiecodes zoals bij Center Parcs, Neckermann, Corendon, Weekendesk, … Door een code te activeren wordt een deel van de prijs afgetrokken. Dergelijke actiecodes geven niet altijd korting op een vakantie. Het kan er ook voor zorgen dat je met meer voordelen zoals meer luxe, meer activiteiten, betere ligging, … jouw vakantie kan boeken. Zo geniet je ter plaatse gewoon van meer voordelen.

Last minutes of vroegboeken?

Wanneer moet je nu eigenlijk je vakantie boeken? Tijdens het vroegboek seizoen of eerder tijdens de last minutes? Hiervoor is het goed om jezelf de vraag te stellen welke vakantie je wil. Maakt het niet uit naar waar je gaat zolang het maar naar de zon is? Dan is het aangeraden om een last minute te boeken. Hoe later je boekt, hoe meer korting je kan verkrijgen. Het nadeel hier is dat je enkel nog de overgebleven vakanties kunt boeken. Het is dus veelal niet meer mogelijk om zelf de hotelkamer, of andere zaken te kiezen.

Heb je het liever allemaal zelf in handen? Bepaal je liever zelf het hotel, de periode, … dan is het beter om te profiteren van de vroegboek kortingen. Tijdens de vroegboek kortingen zijn nog heel wat vakantiebestemmingen vrij en kan je ook al  profiteren van kortingen. Je hebt nog een grote keuze. Zorg er dus voor dat de juiste vakantie boekt volgens jouw voorwaarden!

Conclusie voordelige vakanties

Er zijn mogelijkheden genoeg om jouw vakantie met veel korting te boeken. Maar het is hier wel interessant om op het juiste moment te boeken. Voordat je begint te zoeken, beslis eerst naar waar je wil gaan, wat je budget is en wanneer je op vakantie wil gaan. Dit zijn de drie belangrijkste vragen die de prijs van jouw vakantie zullen bepalen.

 

Comments