Een boek cadeau geven – onze tips


18 november 2016 Facebook Twitter LinkedIn Google+ Geen categorie


boek-cadeau-geven

Bij de zoektocht naar een cadeau komen veel mensen niet op het gedacht om eens een boek cadeau te geven. Maar toch is dit één van de betere ideeën. Waarom? Boeken zijn vaak nuttig, informatief en leerrijk. Het is dan ook belangrijk dat je een boek kiest die bij de gelukkige past.

Boeken bestaan er in alle vormen, maten, genres en talen. Je kan het zo gek niet bedenken of er is reeds een boek over geschreven en uitgegeven. Daarnaast kan je bijna alle boeken gewoon online gaan bestellen. En nog een voordeel: als je het boek als cadeau wenst te geven, dan zullen de verschillende webshops het boek met plezier ook inpakken.

Welk boek moet ik geven?

De eerste vraag je je eigenlijk moet stellen en misschien direct ook de moeilijkste vraag: Welk moet boek ik geven.

Het is daarbij belangrijk om te weten welk type boeken de gelukkige graag leest of krijgt. Er zijn enkele type boeken waaruit je zeker kunt kiezen.

 • Populaire kookboeken
 • Populaire leesboeken voor de kids
 • Citytrip gidsen
 • Boeken voor je persoonlijke ontwikkeling

Dit zijn de meest populaire categorieën bij Bol.com maar er zijn veel meer categorieën en zeker subcategorieën waaruit je kunt kiezen.

Waar moet ik het boek kopen?

Bij KortingButler zijn we gericht op het online aankopen van producten en dus ook van boeken. Er zijn tal van webshops waar je terecht kan om “voordelig” het boek, dat je cadeau wenst te geven, aan te kopen.

We raden dan ook twee zaken aan:

 1. Vergelijk de verschillende webshops

  Met vergelijken bedoelen we niet alleen de prijs want ook de leveringskost kan verschillen of de mogelijkheden tot het retourneren van het aangekochte boek. Alsook de leveringstijd kan belangrijk zijn als je last minute gekozen hebt om een boek cadeau te geven.

 2. Maak gebruik van een kortingscode

  Alle webshops die we hieronder oplijsten maken gebruik van promoties en kortingscodes. Daarom raden we je zeker aan om hier ook gretig gebruik van te maken. Enkel zo kan je op een eenvoudige manier veel besparen op de aankoop van het boek.

Bekijk zeker volgende webshops waar je zeker jouw gewenste boek zult terugvinden.

 • Bol.com (misschien de bekendste)
 • Cosmox
 • ECI
 • Proxis
 • Standaard Boekhandel

Ga voor een e-Book

Een boek cadeau geven is nog steeds heel populair. Maar de uitvoering van het boek is toch wel wat veranderd. Niet iedereen kiest ervoor om een fysiek boek aan te kopen. Want door de komst van tablets en e-readers kan je ook een digitaal boek of een e-book cadeau geven.

Het voordeel van een e-Book is dat het geen plaats inneemt en ongeacht het aantal pagina’s je het steeds bij de hand hebt als je ook je e-reader bij hebt. Ideaal voor op vakantie of wanneer je pendelt. Daarnaast zijn e-books ook vaak iets goedkoper dan een fysiek boek. Aangezien de verkoper geen kosten heeft om het boek te “drukken” kunnen ze tegen een lagere prijs dezelfde opbrengst hebben.

Maar niet iedereen is voorstander van een e-book. Bepaalde mensen verkiezen nog steeds het gevoel van het boek vast te houden of de geur ervan. Doe daarom eerst wat onderzoek en kijk wat de gelukkige het liefste heeft.

Ben je op zoek naar een last minute cadeau? Dan kan een e-book misschien ook wel de oplossing bieden. E-books koop je namelijk en aan en worden daarna direct beschikbaar gesteld. Heel eenvoudig en super snel. Ideaal als last minute cadeau.

Comments