Eenvoudig geld besparen. Het kan!


14 december 2015 Facebook Twitter LinkedIn Google+ BespaartipsHet dagelijks leven kost heel wat geld. Bepaalde mensen zijn continu op zoek naar een manier om te kunnen besparen op heel wat zaken. Daarom kan je dankzij KortingButler nu online profiteren van kortingen bij meer dan 200 webshops. Dagelijks voegen we nieuwe promoties toe waardoor je online zeer voordelig kan shoppen. Maar er zijn nog andere interessante tips waardoor je eenvoudig geld kan besparen.

Tips om eenvoudig geld te besparen

In eerste instantie is het aangeraden om eens een analyse te maken van je maandelijkse uitgaves. Hierdoor krijg je een zicht naar waar je geld werkelijk naartoe gaat en op welke zaken je eventueel kan besparen. We gaan hieronder nog heel wat tips geven, maar niet alle tips zijn voor iedereen van toepassing. Daarom moet je eerst je eigen situatie bekijken alvorens je onze tips kunt gaan toepassen.

We hebben onze tips onderverdeeld in categorieën zoals besparen op je auto, besparen op boodschappen. Zo heb je een duidelijk overzicht hoe je werkelijk kunt besparen. Heb je zelf nog leuke maar vooral handige manieren om te besparen, laat het ons zeker weten in de reacties.

Bespaar en koop online

Moet je bepaalde dingen aankopen die je evengoed online kunt aankopen? Doe het dan ook online want dit biedt heel wat besparingsmogelijkheden. Heel veel bestellingen kan je volledig gratis thuis laten leveren waardoor je zelf geen vervoerskosten moet betalen wanneer je zelf naar de winkel gaat. En moet je ook geen parking betalen wanneer de winkel zich in het stadscentrum localiseert. Online kan je gebruik maken van kortingscodes zoals bij Zalando, MediaMarkt, HEMA, … Daarnaast bespaar je ook heel wat tijd door het online te bestellen. Kortom, online bestellen is voordelig!

Besparen op boodschappen

We moeten natuurlijk regelmatig naar de winkel om eten, drinken, … te kopen. Maar er zijn heel wat manieren om te besparen wanneer je naar de winkel gaat. Een belangrijke waardoor je al veel geld kan besparen is door nooit naar de winkel te gaan wanneer je honger hebt. Want wanneer je honger hebt, dan lijkt alles, maar dan ook echt alles lekker en heb je meer mee dan nodig. Daarnaast is dit zeker niet goed wanneer je wil diëten. Een andere tip is om maar één keer per week te gaan winkelen. En alles aan te kopen voor een hele week. Zo kom je minder in de verleiding om andere zaken te kopen dan echt nodig. Hierbij is het opstellen van een boodschappenlijstje cruciaal. Schrijf op wat je nodig hebt en hou je hier dan ook aan. Alle extra zaken zijn niet nodig.

Er zijn, in België en ook in andere landen, heel veel verschillende winkels. Het is verleidelijk om alle winkels af te lopen. Maar dit kost meer dan gedacht. Probeer je bij één of twee winkels te houden. Kies daarnaast ook voor de huismerken in plaats van voor de echte merken.

Tips om energie te besparen

Via deze tips kan je al snel geld besparen op je energie factuur. Mensen verbruiken heel wat energie. Vooral tijdens de winter wordt energie verbruik het grootst. Maar dankzij deze tips kan je ook wat besparen. In eerste instantie probeer je steeds zoveel mogelijk toestellen en verlichting uit te schakelen die je niet gebruikt. In de winter moet je de verwarming niet steeds op volle toeren laten draaien. Steek de verwarming aan wanneer je thuis bent, en schakel deze uit wanneer je niet thuis bent. Door het dragen van een dikke trui, kan de verwarming ook een graad of twee lager.

Andere algemene tips zijn onder andere steeds een volle wasmachine te laten draaien. Ook al zijn de recenste wasmachines voorzien van de juiste software, ze verbruiken nog steeds minder bij volle wasbeuren. Hetzelfde geldt voor koelkasten en diepvriezers. Hoe voller de diepvries of koelkast, hoe minder deze energie zal verbruiken.

Tijdens de wintermaanden, de donkerste maanden van het jaar, wordt er heel wat verlichting gebruikt. Deze verbruiken ook heel wat energie. Vervang jouw verlichting door energie besparende lampen zoals LED of spaarlampen.

Besparen op autokosten

Ben je in het bezit van je eigen auto en wil je hier graag op besparen? Het kan zeker en er zijn heel wat kleine dingen die je kan doen om toch te besparen op de maandelijkse kosten. In eerste plaats kan je al kiezen voor een tweedehands wagen in plaats van een nieuwe wagen. Van zodra een nieuwe wagen in gebruik wordt genomen, dan verliest deze direct 21 procent van zijn waarde. Koop slim en koop een tweedehands auto. Wanneer je de auto gebruikt, zorg dan dat je de juiste bandenspanning hebt. Dit zorgt voor een lager verbruik en voor meer veiligheid op de weg. Daarnaast een tip die wat cliché is maar wel nog steeds 100% actueel is. Probeer de wagen zo weinig mogelijk te gebruiken. Gebruik de fiets van zodra je kan. Besparen op je tankbeurt? Het kan. Kies het juiste moment en de juiste pomp om te tanken. Regelmatig kan je profiteren van korting bij het tanken. Houdt daarnaast ook het nieuws in de gaten om te weten wanneer de brandstofprijzen zullen dalen.

Ook op je autoverzekering kan je heel wat besparen. Rijdt je geen 15.000 km per jaar? Dan kies je beter voor een kilometerverzekering zoals deze van CoronaDirect. Voor de anderen die veel meer kilometers doen, dan is de rijstijl ook belangrijk. Rijdt zo zuinig mogelijk om minder brandstof te verbruiken. Heb je graag een propere wagen, dan zijn er ook andere oplossingen dan de dure car wash. Was je auto zelf en bespaar heel wat geld!

Minder water verbruiken

Dagelijks wordt heel wat water verbruikt en de kosten hiervan kunnen wel wat oplopen. Maar door het toepassen van elke kleine maar praktische besparingen, moet je minder geld uitgeven aan je waterfactuur. In eerste instantie is het beter om een douche te nemen dan een bad. Laat ons duidelijk zijn, geen douche van 15min, maar enkel de tijd die je nodig hebt. Bij het poetsen van je tanden maak je beter gebruik van een bekertje met water. Hierdoor moet je de kraan niet open laten tijdens het poetsen en spoelen. Door een investering van een spaarzaam toilet kan je ook heel wat liters besparen. HIerdoor heb je twee soorten spoelingen: grote spoeling en kleine spoeling.

Besparen op telecom

Elk gezin heeft vandaag de dag een internet verbinding, digitale tv en gsm of smartphone met bijhorend abonnement. Maar deze kunnen maandelijks een grote hap uit je budget nemen. Het is goed om je verbruik eens in kaart te brengen. Hierdoor weet je of jouw abonnement nog interessant is of niet. Het is zelfs zo dat je jaarlijks best ook eens de vergelijking maakt. De telecom markt is continue in verandering waardoor jouw abonnement wel eens verouderd kan zijn. Daarnaast moet je jezelf ook de vraag stellen of de dure abonnementen wel nodig zijn? Is het noodzakelijk dat je een duur en extra abonnement hebt?

Besparen op vakantie

Op vakantie gaan, daar wordt liever niet op bespaard. Het is de jaarlijkse activiteit van heel wat Belgen waarbij ze eens stoom kunnen aflaten en weer opladen voor het komende jaar. Maar het is mogelijk om te besparen op jouw vakantie, zonder in te boeten om de kwaliteit of duur van je vakantie. Lees ons artikel over voordelig op vakantie.

Comments