Goedkope citytrips met Ryanair


6 oktober 2016 Facebook Twitter LinkedIn Google+ Vakantie


goedkope-citytrips-ryanair

De citytrips is al jaren in populariteit aan het toenemen. En dit zal waarschijnlijk nog meer in populariteit stijgen. Want Ryanair, de vliegtuigmaatschappij die (zeer) goedkope vluchten aanbiedt, heeft onlangs laten weten dat er een aantal nieuwe bestemmingen zijn toegevoegd die vertrekken of toekomen in Zaventem of Charleroi. Goed nieuws dus voor alle citytrip-fans. Nu kunnen we, ja wij zijn ook grote citytrip-fans, weer volop onze volgende goedkope citytrip met Ryanair gaan uitstippelen.

Nieuwe citytrip bestemmingen met Ryanair.

Al enkele jaren op rij breidt Ryanair haar aantal bestemmingen van en naar de luchthavens Brussel Zaventem en Brussel Charleroi uit. Ook dit jaar zijn er enkele extra bestemmingen bekend gemaakt waar heel wat mensen gretig gebruik van zullen maken.

Dit zijn de nieuwe citytrip bestemmingen waar je binnenkort met Ryanair naartoe kunt vliegen:

 • Glasgow (Schotland)
 • Sofia (Bulgarije)
 • Toulouse (Frankrijk)
 • Timisoara (Roemenië)
 • Hamburg (Duitsland)
 • Madrid (Spanje)
 • Malta
 • Milaan (ItalIë)

Weer heel wat nieuwe goedkope citytrips die we kunnen gaan plannen dankzij Ryanair.

Populaire en goedkope citytrips

Heel wat mensen nemen elk jaar enkele dagen verlof om cultuur te kunnen gaan opsnuiven in een andere land of in een andere stad. Een citytrip op zich is niet goedkoop. De vliegtuigtickets, de hotelovernachting, eten en drinken, … Het hoort er allemaal bij en kan de totale kostprijs van de citytrips wel doen oplopen. Daarom zijn wij fan om een goedkope citytrip te gaan boeken. En dat doen we meestal met Ryanair.

Dit zijn de meest populaire citytrips die je kan plannen met Ryanair:

 • Duitsland
  • Berlijn
  • Hamburg
 • ItalIë
  • Milaan
  • Rome
  • Venetië
 • Portugal
  • Lissabon
  • Porto
 • Spanje
  • Barcelona
  • Ibiza
  • Madrid
  • Malaga
  • Palma
  • Valentia

De volledige lijst van bestemmingen kan je hier terugvinden.

Boek hotel en vliegtickets apart

Bij heel wat vliegtuigmaatschappijen kan je zowel de vliegtuigtickets kopen en direct daarbij een hotel boeken. Maar we raden iedereen aan dit toch niet te doen. Het is veelal goedkoper om de vliegtickets en het hotel apart te boeken. Zo heb je meer vrijheid en kan je zelf kiezen in welk hotel en hoeveel je betaalt per nacht.

Goedkope hotels met Booking.com

Wij zijn fan om onze hotels steeds te gaan boeken via Booking.com. Waarom? Je hebt er een enorm, of misschien wel het grootste, aanbod aan hotelkamers, appartementen, B&B’s, … Waardoor je eenvoudig kunt gaan vergelijken en jouw persoonlijke eisen kunt stellen. Daarnaast is het eenvoudig om de prijzen te gaan vergelijken tussen de verschillende hotels of kamers.

Gebruik de Booking.com genius korting

Ooit al gehoord van het Booking.com Genius programma? Nog niet veel mensen hebben hiervan gehoord en zouden hier toch beter eens naartoe kijken. Het Genius programma van Booking.com, waar je zonder problemen voor kunt inschrijven, zorgt ervoor dat je extra korting krijgt op jouw boeking. Bij heel veel hotels kan je profiteren van 10 procent korting. Daarnaast geniet je ook van tal van voordelen zoals gratis parking, gratis kamer upgrade.

We hebben zelf al kunnen profiteren van gratis parking in ons hotel in Milaan en van een gratis kamer upgrade.

>> Ontdek meer over Booking.com genius programma <<

Hoe boek ik de goedkoopste vliegtickets?

Er zijn verschillende manieren waardoor je goedkopere vliegtickets kunt gaan boeken. Hou hier rekening mee en je bent zeker dat je niet veel goedkoper gaat kunnen vliegen. Tenzij er natuurlijk specifieke wensen of mogelijkheden hebt wanneer je op citytrip wenst te vertrekken. Hier komen onze vier belangrijkste tips.

 • Vlieg niet in het weekend

Het weekend is de populairste periode voor mensen om op citytrip te vertrekken. Want dan hoeven ze minder verlof te nemen. Helemaal juist! Maar door de grotere vraag van tijdens de weekends kunnen de vliegtuigmaatschappijen ook een hogere prijs aanrekenen. Wees de vliegtuigmaatschappijen te slim af en vlieg tijdens de weekdagen! Let op! Ook de maandag ochtend en vrijdag avond zijn drukke periodes. Maar dan meer voor de business mensen.

 • We don’t do Last Minutes

Je hoort het overal. Last Minute kortingen hier, promo’s daar. Maar voor vliegtickets is het eigenlijk niet waar. Integendeel. Verschillende prijsvergelijkers van vliegtickets geven aan dat je best zo’n 8 weken op voorhand de voordeligste vliegtickets kunt boeken. Hou de kalender dus zeker in de gaten en boeken maar.

 • Vergelijken, vergelijken, vergelijken

Het is misschien wel wat extra werk, maar het kan je heel wat euro’s doen uitsparen. Er zijn verschillende vliegtuigmaatschappijen waarmee je op een bepaalde bestemming te geraken. Dus bekijk ze allemaal en zie met welke maatschappij je de goedkoopste tickets kunt boeken. Voor de korte vluchten zit je meestal wel goed bij Ryanair. Je kunt vergelijken bij Cheaptickets en Vliegtickets.

 • Volg de promoties

Wil je op citytrip vertrekken, maar heb je geen voorkeur naar waar? Volg dan de promoties die beschikbaar zijn om zo de goedkoopste vliegtickets te boeken. Is het deze keer naar Berlijn of eerder naar Madrid? Laat je verrassen. Schrijf je hiervoor zeker in op onze nieuwsbrief (uiteraard) en ook op de nieuwsbrief van de vliegtuigmaatschappijen.

 • Stel je flexibel op

Stel je flexibel op en probeer zo flexibel mogelijk te zijn! Zet de citytrip bestemming niet vast maar ook niet het moment waarop je vertrekt of terugkomt. Zo kan je vele euro’s besparen om erop uit te gaan.

 • Controleer dagelijks de evolutie van de prijzen

Wanneer mensen hebben beslist dat ze een citytrip gaan maken, kijken ze vaak diezelfde avond nog naar de beschikbare tickets en boeken vrijwel snel hun zitje op een specifiek vliegtuig. Maar de prijzen van vliegtickets kunnen dagelijks veel variëren. Daarom raden we aan, als je op zoek bent naar goedkope vliegtickets voor een goedkope citytrip te maken, om de prijzen op te volgen. Boek niet direct het beste ticket dat je tegenkomt, maar vergelijk de verschillende dagen en kies het beste moment.

Let wel, wanneer je vlucht binnen de week vertrekt, dan is de kans klein dat de tickets nog zullen dalen in prijs.

 • Ga under cover!

Alle browsers beschikken over een under cover modus, ook bekend als de “incognito modus” waarbij je browsers geen persoonlijke gegevens opslaat of kan doorgeven. Bij het zoeken naar vliegtickets raden we iedereen aan om zeker incognito te gaan surfen. Bepaalde websites van vliegtuigmaatschappijen passen hun prijzen aan naargelang jouw surfgedrag op hun site. Dit kan zeker in jouw nadeel spelen. Ga dus under cover bij het zoeken naar de goedkope vliegtickets voor een goedkope citytrip.

Enkele extra tips om goedkopere vliegtickets te kunnen boeken.

Goedkoop parkeren hoor er ook bij!

Heel wat mensen vergeten dat ze, voor het maken van een citytrip, ook hun wagen voor een deel nodig hebben. Wanneer je op citytrip vertrekt met het vliegtuig, moet je natuurlijk eerst in Zaventem of Charleroi geraken natuurlijk. Veelal gebruiken mensen hiervoor hun eigen wagen maar vergeten ze een gepaste en goedkope parking te reserveren. Bij QuickParking Zaventem kan je profiteren van zeer voordelgie tarieven om jouw wagen daar te gaan parkeren. Dankzij KortingButler kan je misschien ook nog profiteren van extra korting door de Quick Parking Zaventem PromoCode te gebruiken.

Een andere manier om goedkoop te parkeren is door het openbaar vervoer te gaan gebruiken of door jezelf te laten vervoeren door familie of vrienden. Zo bespaar je al snel heel wat euro’s uit.

Tips voor een goedkopere citytrip

Een voordelig hotel boeken doe je dus via Booking.com en voordelige vliegtuigtickets doe je bij Ryanair. Maar er zijn ook nog heel wat andere zaken waar je rekening mee moet houden om een goedkope citytrip te kunnen hebben. We lijsten hier enkele tips en tricks op waar jij zeker profijt mee zult hebben op jouw volgende uitstap!

 • Gebruik Google Maps offline
  De navigatie app van Google is sedert kort ook offline te gebruiken. Je kunt hele gebieden op voorhand downloaden zodat je ter plaatste geen data moet verbruiken om de weg te vinden. Zo kan je je zorgeloos door de stad begeven zonder je mobiel internet (roaming) in te schakelen. Dit kan een serieuze korting zijn op jouw telecom factuur!
 • Maak het jezelf gemakkelijk met Airpnp
  Heb je ooit al eens een citytrip gedaan? Dan weet je waarschijnlijk wel dat het niet altijd evident is om een toilet te vinden in een grootstad. Maar daarvoor is er wel een oplossing voor, met een toepasselijke naam: Airpnp. Je kan een toilet tijdelijk huren om jouw behoefte te gaan doen.
 • Gebruik Time to Momo
  Eén van de leukste manieren om een nieuwe stad te gaan ontdekken is door gebruik te maken van “Time to Momo”. Vroeger bekend onder de naam “100 procent travel”. Dankzij deze gidsen kan je op een leuke manier de stad verkennen. Via enkele wandelingen kom je alle bekende plaatsen tegen, maar ook meer populaire plaatsen voor de “locals”.
 • Kies een passend roamingpakket
  Ga je op citytrip naar het buitenland, dan moet je rekening houden dat je meer gaat betalen om te surfen en te bellen. Veel providers bieden een extra (voordeliger) roaming pakket aan.

Comments