Goedkope treintickets bestellen (tips)


22 januari 2016 Facebook Twitter LinkedIn Google+ Bespaartips,VakantieGa je binnenkort een uitstap doen met de trein? Of moet je voor je werk de uitzonderlijk de trein gebruiken? Dan ben je waarschijnlijk op zoek naar goedkope treintickets. Als je de volle prijs moet betalen voor een treinkaartje, dan kost het je al snel heel wat geld. Daarom geven we graag enkele tips hoe jij voordelig jouw treinkaartjes kunt bestellen. Voordat we echt kunnen beginnen, moeten eerst enkele vragen beantwoord zijn.

Goedkope treintickets bestellen

Eerst is het belangrijk om te weten naar waar je wil gaan. De bestemming is belangrijk voor de bepaling van de prijs. Daarnaast is het ook goed om te weten wanneer je vertrekt en wanneer je terugkeert. Bvb algemeen gezien zijn treintickets voor maandag morgen en vrijdag avond de duurste. Aangezien dit de piekmomenten zijn wanneer werkmensen de trein nemen om naar hun werk te gaan. Dit geldt ook voor internationale treinritten. Heel wat mensen wonen in België en moeten naar Parijs, Londen of Berlijn om naar hun werk te gaan. Alsook medewerkers van ambassades of mensen die voor het Europees parlement werken. Kortom, als je kan kiezen, probeer geen tickets te boeken op maandag morgen en vrijdag avond. Hiermee kan je al een mooie korting krijgen, zonder dat je het beseft.

Wanneer neem je de trein?

Een vraag die hieraan gekoppeld is, wanneer ga je op vakantie. In welke periode van het jaar. Ook hier gelden enkele algemene regeltjes. Tijdens de hoogseizoen (de schoolvakanties) en verlengde weekends nemen heel wat mensen de trein om een uitstap te doen of om op vakantie te gaan. Dit zijn dan periodes waar werkmensen minder de trein zullen nemen. Verlengde weekends, bouwverlof, .. dit zijn typische drukke weekends. Probeer deze te vermijden wanneer je jouw trip inplant.

Treintickets met korting

Al goed en wel, heel wat zaken om rekening mee te houden. Maar je bent op zoek naar een manier om met extra korting jouw treintickets te kopen. Of gewoon zo goedkoop mogelijke treintickets te bestellen. Ook hier kunnen we jullie met raad bij staan. De belangrijkste tip die we willen meegeven is om de treintickets zo vroeg mogelijk te bestellen. Bij B-Europe krijg je een duidelijk beeld wanneer je al jouw treintickets kunt bestellen.

  • Eurostar: vanaf 4 maanden op voorhand
  • Thalys & TGV: vanaf 3 maanden op voorhand

Hoe vroeger je jouw treintickets bestelt, hoe groter de korting is. Veelal heb je op dat moment de goedkoopste treintickets die je zal kunnen vinden. Bij de meeste treinmaatschappijen zoals TGV, Eurostar en Thalys maak je bij het boeken van je tickets ook direct een reservering aan. Dit zorgt ervoor dat je jouw plaats vastligt. Zo weet je direct waar je moet gaan zitten bij het opstappen van de trein.

B-Europe promo code

De meesten boeken hun tickets via de website van B-Europe. Ook wij doen dit en proberen gebruik te maken van de B-Europe promo code. Dankzij deze promo code kan je nog meer korting verkrijgen op jouw treintickets. Bekijk hier de actuele B-Europe promo code en andere aanbiedingen. We verzamelen daar alle beschikbare kortingen en promoties van B-Europe zodat jullie direct met de grootste korting jouw treintickets kunnen bestellen.

Comments