Top 10 populairste pretparken in Europa


14 juli 2016 Facebook Twitter LinkedIn Google+ Belevenissen


populairste pretparken

We zijn bij KortingButler eigenlijk wel een beetje gek op lijstje. Lijstjes waarmee je heel veel mensen kunt helpen bij hun zoektocht naar iets. En heel wat mensen zoeken ook naar leuke pretparken in België of daarbuiten. Daarom geven nu in dit artikel een overzicht van de top 10 populairste pretparken in Europa. Binnenkort lanceren we ook een lijstje van de top 10 populairste pretparken in België.

De top 10 populairste pretparken

In dit lijstje geven we een overzicht van de populairste pretparken in Europa. Met populairste willen we zeggen dat deze pretparken ook het meest bezocht worden.

10. Legoland Windsor

Het pretpark Legoland Windsor is gelegen in het Engelse Windsor. Het pretpark opende de deuren in 1996 en het thema is LEGO. Het kindvriendelijke pretpark telt 50 attracties waaronder 3 achtbanen en 6 waterattracties.

9. Alton Towers

Een ander pretpark gelegen in Groot Britannië is Alton Towers en met liefst meer dan 2 miljoen bezoekers, is Alton Towers het populairste pretpark in het Verenigd Koninkrijk. Het opende in 1860 zijn deuren en beschikt over 8 achtbanen en 5 waterattracties.

8. Gardaland

Aan de andere kan van Europa, namelijk in het Italiaanse Veneto, ligt Gardaland. Het pretpark opende in 1975 zijn deuren en trekt jaarlijks meer dan 2,5 miljoen bezoekers. Hiermee is het het grootste en meest populaire pretpark van Italië. Dus zeker de moeite om eens te bezoeken. Het park beschikt over 32 attracties waaronder 6 achtbanen en 3 waterattracties.

7. Liseberg

Het Zweedse attractiepark Liseberg is het grootste attractiepark van Scandinavië en deed haar deuren open in 1923. Het pretpark beschikt over 37 attracties waarvan 4  achtbanen. Voor dit pretpark geldt een andere manier van toegangsprijs. Je betaalt namelijk een vast toegangsbedrag en kan kiezen om bij elke attractie te betalen of kiezen voor een hoger all-in bedrag bij het binnengaan.

6. PortAventura

In Spanje zitten ook enkele leuke attracties. PortAventura World is er één van. Naast het gewone pretpark is er ook een Costa Caribe Aquatic Park, het waterpark van PortAventura. Het pretpark opende in 1995 zijn deuren en is reeds uitgegroeid tot één van de populairste pretparken van Europa. Met meer dan 50 attracties en een oppervlakte van 34km2 heb je veel ruimte voor een leuke dag. Daarnaast zijn de temperaturen ook meestal aangenaam waardoor een dagje richting PortAventura zeker aangeraden is.

5. Tivoli Gardens

Trivoli Gardens is wereldbekend en is gelegen in het centrum van Kopenhagen. Het attractiepark opende in 1843 reeds zijn deuren en heeft slechts 25 attracties waarvan 5 achtbanen en 2 darkrides. Heel opmerkelijk, Trivoli wordt ’s avonds verlicht met 115.000 lampjes. Trivoli Gardens is het meest bezochte pretpark van Denemarken.

4. Efteling

De verste pretparken liggen achter ons. De Efteling, gelegen in de Nederlandse provincie Noord-Brabant is erg gekend in België. Het pretpark is 365 dagen per jaar geopend. Het park beschikt over 59 attracties waarvan 6 achtbanen, 3 waterattracties en 4 darkrides. Het park is bekend van Bolle Gijs met de spreuk “Papier hier” wanneer bezoekers iets in de vuilnisbak gooien.

3. Europa-Park

In het Duitse Rust bevindt zich het grootste attractiepark van Duitsland. En ook het 3e populairste pretpark van Europa. Het pretpark kreeg in 2015 maar liefst 5,5 miljoen bezoekers over de vloer. Het beschikt over 54 attracties waarvan 12 achtbanen, 4 waterattracties en 6 darkrides.

2. Walt Disney Studios Park (Disneyland Parijs)

De top 2 van de populairste pretparken worden vertegenwoordigd door Disneyland. In Parijs zijn er twee pretparken naast elkaar gelegen: Walt Disney Studios Park en Disneyland Park en staan op respectievelijk de tweede en eerste positie. Walt Disney Studios Park opende in 2002 haar deuren, exact 10 jaar na Disneyland Park. Walt Disney Studios heeft als thema “filmindustrie” en is gebaseerd op het Amerikaanse Disney’s Hollywood Studios.

1. Disneyland Park (Disneyland Parijs)

In 1992 opende Disneyland Park in Parijs haar deuren. En telde in 2014 maar liefst 14,2 mijloen bezoekers. Het populairste pretpark van Europa. In het park wordt je ondergedompeld in de magische wereld van de Disney figuren. Het park is onderverdeeld in vier thema’s en richt zich zowel op kinderen als volwassenen.

De leukste pretparken

Het is niet direct mogelijk om een antwoord te geven van wat is nu hét leukste pretpark in Europa, België, Nederland, Duitsland, Frankrijk of … Er zijn namelijk enkele zaken die hier een grote invloed op hebben. En eigenlijk mag je volgende zaken niet meerekenen bij de beoordeling van een pretpark. Maar toegegeven, dit is eenvoudiger dan je denkt.

Genieten van mooi weer

Een stralende zomerdag is hét ideale moment om naar een pretpark te gaan. Wanneer er aangename temperaturen zijn om buiten te verblijven, dan wordt een uitstap naar een pretpark ook ineens vee leuker. Maar hou ook rekening dat iedereen zo denkt. Op een mooie dag in het weekend of vakantie, dan is er veelal een toestroom naar de pretparken. Hou hier ook rekening mee en leg je verwachtingen niet al te hoog.

Niet lang moeten aanschuiven

Zoals hierboven gezegd kan het in een pretpark nogal druk zijn. In eerste instantie een bewijs dat het wel een leuk pretpark moet zijn, maar dat kan wel lange wachtrijen aan de attracties met zich meebrengen. Laat het lange wachten je gemoed niet bederven en geniet van het dagje uit. Hoe frustrerend het wachten wel kan zijn.

Alle attracties zijn open

Net zoals auto’s, huizen, .. moeten attracties ook onderhoud krijgen. De pretparken zelf proberen dit op de beste momenten te doen, maar dit kan er wel voor zorgen dat één of meerdere attracties gesloten zijn op het moment dat jij het pretpark wilt bezoeken. Bekijk de website en hou de sociale media kanalen van het pretpark in kwestie in de gaten. Zo weet je op voorhand of er attracties gesloten zijn of niet.

Tips voor een leuk verblijf in een pretpark

Iedereen wil ten volle kunnen genieten van een dagje richting een pretpark. Hiervoor hebben we enkele tips verzameld zodat je 100% kunt genieten en vooral zorgeloos kunt genieten van het dagje richting een pretpark.

Ga buiten de vakantie periode

Wil je de grootste drukte ontlopen? Kies dan een dag buiten de schoolvakanties en buiten het weekend om naar het pretpark te gaan. Op zo’n dag is er veelal minder volk aanwezig in het park. Als je naar een pretpark gaat die in het buitenland ligt, hou dan rekening dat de schoolvakanties kunnen verschillen met de onze. Daarom is het misschien wel goed om ook de vakantieperiodes van dat land eens te bekijken.

Kies gemakkelijke kledij

Een dagje in een pretpark wil zeggen: veel wandelen, veel bewegen, gaan zitten, weer opstaan, wachten, … Maak het jezelf zo aangenaam mogelijk en kies voor gemakkelijke kledij zowel qua kleding als qua schoenen; En breng misschien een tweede paar kleding mee. Je weet nooit dat je nat kunt worden in één van de attracties :-).

Zorg dat je een plannetje hebt

Bij het binnengaan van een pretpark dan liggen er veelal enkele plannetjes klaar. Neem zeker een plannetje mee zodat je een overzicht hebt van het attractiepark. Eenmaal binnen en je hebt een plan, volg dan de stroom van mensen niet. Kies de andere richting en de kans is groot dat je minder lang moet wachten.

Koop je tickets vooraf

Het lange wachten voordat je een pretpark kunt binnengaan kan je toch wat omzeilen. Koop je tickets op voorhand online zodat je direct naar de ingang kunt gaan en niet moet aanschuiven aan de kassa. Direct een voorsprong op heel want andere mensen.

Weet waar je auto staat

Een bezoekje brengen naar een groot pretpark? Zorg dan dat je je auto weet staan op de parking. Want niets is meer frustrerend dan na een lange dag nog je auto te moeten zoeken. Veelal zijn er op de parking meerdere herkenningspunten. Neem hier met je smartphone een foto van zodat je het zeker niet kunt vergeten. Maar probeer het ook zelf te onthouden, mocht de batterij van je smartphone de volledige dag niet overleven.

Bekijk de openingsuren

Bereid jezelf voor op het dagje naar een pretpark en bekijk de openingsuren zodat je op het juiste moment aankomt. Het is niet leuk om een uur te vroeg toe te komen omdat op deze dag het park een uurtje later opengaat of omdat je de openingsuren gewoon niet wist. Bespaar jezelf van veel frustraties en bekijk de uren op voorhand.

Ga zo vroeg mogelijk of blijf zo lang mogelijk

Wil je de grootste drukte proberen te vermijden? Dan raden we iedereen aan om zo vroeg mogelijk naar het park te gaan, want het eerste uur is veelal rustiger dan de andere uren. Alsook het laatste uur van het pretpark is een stuk rustigere. Ga zo vroeg mogelijk of probeer zo lang mogelijk te blijven.

Voordelige pretpark tickets bestellen

Nu je weet wat de populairste en beste pretparken zijn en waar je rekening mee moet houden voor een super dag te beleven. Het is nu aan jou om een beslissing te nemen naar welk pretpark je wil gaan. Die beslissing hangt misschien ook wel af van de prijs van een ticket. Voor bepaalde pretparken moet je toch enkele tientallen Euro’s neerleggen in ruil van een ticketje.

Bij KortingButler zijn we steeds op zoek naar een manier om goedkoper te leven. Goedkopere tickets voor pretparken horen hier natuurlijk ook bij. Via volgende tips kan je steeds de goedkoopste tickets kopen om naar een pretpark te gaan.

Gebruik een kortingscode of promotiecode

Bij heel veel pretparken kan je gebruik maken van een kortingscode of promotiecodes bij het bestellen van tickets. Voor bepaalde pretparken verzamelen we dan ook actief de beschikbare promoties en acties. Voor volgende pretparken kan je bij ons een overzicht krijgen van de beschikbare kortingen.

Bestel een jaarabonnement

Ben je een grote fan van attractieparken? Dan raden we je aan om een jaarabonnement te nemen. Zo kan je tegen een zeer voordelige prijs een jaar lang genieten van toegang tot het pretpark. Wanneer je in één jaar 2 keer naar het pretpark zou gaan, dan bestaat de kans dat je de prijs van een abonnement reeds hebt uitgewonnen. Wees slim en bekijk op voorhand zeker de verschillende prijzen tussen een abonnement en een dagticket.

Hou de dagaanbiedingsites in de gaten

Je kan niet alleen tickets voor pretparken of attractieparken kopen op de website zelf, maar ook via andere websites kan je voordelige tickets kopen. Zo kan je regelmatig via dagaanbieding websites ook zeer voordelig tickets bestellen. Als je dergelijke tickets bestelt is het wel aangeraden om de voorwaarden van de tickets te bekijken. Veelal moet je deze tickets gebruiken voor een bepaalde datum of kan je deze niet op elk moment gaan gebruiken. De websites van Groupon en Outspot moet je zeker in de gaten houden.

Hou de promoties in het oog

Op de websites van de attractieparken zelf verschijnen ook regelmatig nieuwe promoties en aanbiedingen zowel op dagtickets als op abonnementen om een volledig jaar te kunnen profiteren. Hou de websites zelf ook zeker in het oog om geen aanbieding te mislopen.

Comments