Vergelijking prijzen van ziekenhuizen


16 oktober 2015 Facebook Twitter LinkedIn Google+ Bespaartips,Weetjes en FeitenDankzij de komst van het internet en de groei van e-commerce is het een stuk eenvoudiger geworden om producten en de prijzen ervan te vergelijken. Er zijn verschillende websites beschikbaar waar je televisies, smartphones en vakanties kunt vergelijken zodat je bij de goedkoopste aanbieder terecht kunt. Maar wat veel mensen, en ook wij van KortingButler, nog niet aan gedacht hebben is om de prijzen van ziekenhuizen te gaan vergelijken. Een opname in een ziekenhuis kan al snel heel wat geld kosten, zeker als je geen hospitalisatie verzekering hebt. Hoe kan je nu zorgen dat je bij het goedkoopste ziekenhuis in jouw buurt binnenstap?

Prijzen ziekenhuizen vergelijken

Afhankelijk van opname kunnen de prijzen bij een ziekenhuis hoog oplopen. Daarom is het voor veel mensen aangeraden om een vergelijking te maken van de prijs. Vraag daarom op voorhand een offerte aan bij het ziekenhuis van jouw keuze. Je kan natuurlijk bij meerdere ziekenhuizen een offerte aanvragen om zo de verschillende prijzen met elkaar te vergelijken. Maar er zijn ook enkele tips waardoor je minder gaat moeten besparen.

Tips besparen op ziekenhuis factuur

Verzekeringen vergelijken

In eerste en misschien wel het beste is om een goede verzekering te hebben. Maak (zeker als je jong bent) een vergelijking van de verschillende ziekenfondsen qua prijzen, voordelen, voorwaarden en terugbetalingen. Tussen de ziekenfondsen is er een groot verschil. Daarnaast kan het interessant zijn om een hospitalisatie verzekering te hebben, zeker als vrouw! Vrouwen worden veelal voor een bevalling of geboorte tijdelijk opgenomen in een ziekenhuis. Wanneer je geen hospitalisatie verzekering hebt, dan zullen de prijzen hoog oplopen!

Kies voor een 2persoonskamer

Wanneer je luxe en privacy wilt, dan zal je hier ook moeten voor betalen. Kies dan eerder voor een twee persoonskamer. Dit is standaard in de meeste verzekeringen of hospitalisatie verzekeringen waardoor je niet of weinig moet bijbetalen bij een ziekenhuis opname. Weeg de voordelen en nadelen van elkaar af en kies de kamer die bij jouw budget past!

Controleer je ziekenhuisfactuur

Wanneer je een factuur ontvangt van een ziekenhuis dan is het interessant om deze te laten controleren door je verzekering. Veelal is zo’n ziekenhuisfactuur moeilijk te interpreteren. Laat het dan ook over aan mensen met ervaring en vraag jouw verzekering om de factuur te controleren! Zo ben je zeker dat je niet teveel gaat betalen voor jouw ziekenhuis opname.

 

Comments