Zelf kerstkaarten maken


26 augustus 2014 Facebook Twitter LinkedIn Google+ Bespaartips,Weetjes en Feiten



Tijdens de eindejaarsperiode worden er heel wat kerstkaarten of wenskaarten verstuurd. Heel wat mensen kiezen ervoor om standaard kerstkaarten te versturen die ze kunnen kopen in de winkel. Maar het is toch leuker om zelf gepersonaliseerde kerstkaartjes te maken. Daarom geven we graag enkele handige tips zodat jij goedkope maar kwalitatieve kerstkaartjes kan maken.

Eerst en vooral willen we graag duidelijk maken dat het niet moeilijk is om zelf kerstkaartjes te maken. Daarnaast maak je het ook zo moeilijk als je zelf wil. Met enkele basis technieken geraak je al heel ver en maak je ook erg mooie kerstkaartjes waar je trots op mag zijn.

Kwalitatieve foto’s gebruiken

Om zelf gepersonaliseerde kerstkaarten of wenskaarten te maken, moet je weliswaar beschikken over kwalitatieve foto’s. Op het internet zie je wel eens een schemerige familiefoto verschijnen met kerstmutsen op. Dit oogt niet kwalitatief en dit zijn kerstkaartjes die je zeker niet wil versturen naar familie en of vrienden. Heb je een digitale camera? Maak dan mooie stabiele foto’s waarmee je kan werken om je kerstkaartjes te maken. Maak bijvoorbeeld een foto van je kinderen in de sneeuw, of met een kerstmuts. Je moet geen fotograaf te zijn om mooie foto’s te maken. Maar neem je tijd ervoor en wees kritisch op jezelf. Creativiteit is natuurlijk ook altijd handig. Al kan je wel eens googlen naar andere kerstkaartjes.

Zelf kerstkaarten maken

Heb je een mooie foto die je kan gebruiken om een kerstkaartje mee te maken? Gebruik dan een gratis fotobewerkingsprogramma zoals Picasa, Gimp of ga voor een betalende versie van Photoshop. Zo kan je jouw foto’s bewerken, tekst toevoegen en enkele speciale effecten om tot een mooi kerstkaartje om te vormen. Zo eenvoudig kan het zijn om een deftig kerstkaartje zelf te maken.

Eenmaal jouw kerstkaartje klaar is, ben je klaar om ze te laten afdrukken. Kies voor een goede partner waar je zeker bent van kwalitatieve producten tegen een lage prijs. We hebben enkele partners geselecteerd waar jij terecht kan om goedkope kerstkaartjes te bestellen. Veelal kan je ook dankzij KortingButler profiteren van extra korting door kortingscode.

  1. Smartphoto
    2. Foto.com
    3. Printdeal
    4. Drukland

Maak zeker gebruik van de beschikbare promoties zodat jij met de grootste korting jouw bestelling kan plaatsen.

Bestel vroeg genoeg jouw kerstkaartjes

Tijdens de eindejaarsperiode zijn heel wat mensen druk in de weer met het versturen van hun (zelfgemaakte) kerstkaartjes. Deze moeten ook allemaal online besteld worden, wat kan leiden tot een vertraging in levering. Bestel jouw kerstkaartjes vroeg genoeg zodat je de kaartjes op tijd in je brievenbus krijgt. Want jij moet ze dan op jouw beurt nog eens versturen naar vrienden en/of familie.

Hoeveel kost een zelfgemaakte kerstkaart?

Dit is afhankelijk van de partner die jij kiest om de kerstkaartjes mee af te drukken. Daarnaast moet je zeker van de beschikbare promoties gebruik maken om te besparen op jouw bestelling. Hoe groter de promotie, hoe meer je kan besparen. Daarnaast geldt ook vaak de hoeveelheidskorting. Hoe meer kaartjes je besteld, hoe goedkoper het is per kaartje. Reken uit hoeveel kaartjes je nodig hebt en bestel misschien enkele exemplaren extra. Zo ben je zeker dat iedereen een kaartje krijgt en wordt de prijs per kaartje goedkoper.

Heb je zelf nog vragen of suggesties in verband met zelf kerstkaartjes maken? Laat het ons zeker weten in een berichtje.

Comments