Zelf kerstkaarten maken met foto


27 oktober 2015 Facebook Twitter LinkedIn Google+ Bespaartips,Weetjes en FeitenDe kerstperiode is weer in het vizier en dat betekent heel wat zaken waaronder het kopen van kerstcadeautjes, het plannen van het kerstmenu maar ook het maken en versturen van kerstkaartjes. Al jaar en dag worden heel wat kerstkaartjes verstuurd tijdens de kerstperiode! Het moment om vrienden en familie te laten weten dat je aan hen denkt tijdens de donkerste dagen van het jaar! Alles staat in teken van liefde. Daarom is het wel leuk wanneer je gepersonaliseerde kerstkaarten kan maken en je ze kan opsturen naar vrienden of familie. Maar hoe begin je hier nu aan?

Zelf kerstkaarten maken

Voordat je begint met het maken van kerstkaarten moet je eerst weten welke kaartjes je gaat maken. Ga je zelf creatief te werk en knutsel je de kaartjes in elkaar of ga je gebruik maken van een leuke foto die je via je computer gaat bewerken en gaat afprinten. Dit laatste wordt meer en meer gebruikt, want gepersonaliseerde kerstkaartjes met foto is leuk om te krijgen! Altijd leuk om een kerstkaartje te krijgen met een foto van de kinderen of kleinkinderen die een kerstpak dragen. Je kan het zo gek niet bedenken maar het is mogelijk om er een kerstkaartje van te maken.

Tips kerstkaartjes maken

  • Begin op tijd!
    Wanneer je zelf kerstkaartjes gaat ontwikkelen met foto’s dan is het goed om hier ruim op tijd aan te beginnen. Want door de drukte van de eindejaarsperiode kan de levertermijn wat langer duren. Het zou dan ook niet leuk zijn mochten jouw kerstkaartjes te laat toekomen.
  • Gebruik dezelfde foto
    In sommige families kan het nodig zijn om dezelfde foto’s te gaan gebruiken. Wanneer een familielid een andere en misschien mooiere foto ontvangt dan een ander familielid, dan kan dit voor wat wrevel zorgen in de familie. Geef iedereen hetzelfde kerstkaartje en je zit goed!
  • Bestel goedkoop je kerstkaarten
    Toegegeven kerstkaarten blijven jammer genoeg niet lang in de woonkamer staan. Bepaalde mensen steken veel tijd en soms geld in het maken van de kerstkaartjes. Daarom is het wel goed om steeds met de grootste kortingen de kerstkaarten bestellen zonder te moeten aan kwaliteit te moeten verliezen. Zo kan je bijvoorbeeld bij Smartphoto en Foto.com genieten van kortingen op de kerstkaartjes.

Hoe ga je van start?

Kies je foto

Eerst en vooral snuister je eens tussen de beschikbare foto’s op jouw computer. Heb je een foto beschikbaar die kan dienen als kerstkaartje? Zo niet, dan moet je een fototoestel neme of jouw smartphone indien de camera van voldoende kwaliteit is en ga je aan de slag! Indien je nog een nieuwe foto moet nemen, dan kan je hierbij profiteren om kerst accessoires toe te voegen zoals een kerstpak, een kerstmuts, of sneeuw (als we al sneeuw hebben in België).

Maak de foto mooier

Eenmaal de foto genomen is, is het wel aangeraden om de foto wat te bewerken. Zo kan je gaan spelen met de helderheid, contrast, … Er zijn heel wat gratis programma’s beschikbaar zoals Picasa (Google), Gimp of als je een betalende versie wil dan kan je kiezen voor Photoshop of Lightroom van Adobe.

Kies het kaartje

Een volgende stap is het bepalen van het kaartje dat je wil gaan gebruiken. Zo kan je bij Foto.com en Smartphoto terecht voor verschillende formaten. Daarnaast krijg je de mogelijkheid één of meerdere foto’s toe te voegen op het kaartje. Maar wil je nog net iets goedkoper gaan? Maak dan het kaartje volledig zelf in één van bovengenoemde programma’s en bestel enkel fotoafdrukken. Zo bespaar je heel wat geld uit op jouw kerstkaartjes.

Op tijd bestellen

Het proces om zelf kerstkaarten te maken kan toch wat tijd innemen. Begin dan zeker goed op tijd met het ontwikkelen van jouw kerstkaartje. Bestel ruim op tijd en zorg dat je kerstkaartjes juist geleverd worden. Want daarna moet je zelf nog de kerstkaartjes versturen en naar de post brengen.

Online bestellen

Het maken van kerstkaartjes is een leuke opdracht. Maar zorg dat je er niet teveel geld aan besteed. Zo kan je bij professionele fotografen terecht, maar dit kost al snel heel wat geld! Bestel online jouw kerstkaarten bij

en betaal slechts een fractie van de prijs! Daarnaast kan je ook steeds genieten van een Smartphoto actiecode of een Foto.com kortingscode. Veel plezier!

Comments