Zomertip voor ouders met kinderen


23 juni 2016 Facebook Twitter LinkedIn Google+ Vakantie


zomertip-ouders-kinderen

De zomer staat voor de deur en dat wil zeggen dat het, normaal, terug mooi weer gaat worden en dat alle kinderen in België terug twee maanden vakantie krijgen. Om hun kids te plezieren trekken ouders dan massaal naar de zee, pretparken, of andere locaties waar ook nog heel wat andere mensen en kinderen zijn. Als ouders probeer je je kinderen natuurlijk zoveel mogelijk te laten genieten. Maar zorg ervoor dat je zelf ook wat kan genieten.

De politie uit Californië heeft een handige tip gedeeld waardoor je als ouders ook kunt genieten van dergelijke daguitstapjes met de kinderen.

Gebruik een vloeibare plijster

Tijdens een massa event is het mogelijk dat kinderen, je mag het als ouder niet dromen, toch even vermist geraken. Om grote paniek voor zowel de kinderen als ouders toch ietswat te verminderen en de kans op hereniging te verhogen, kregen we een handige tip.

“Schrijf je gsm nummer op de pols van jouw kind en bedek het met een vloeibare plijster”. Op die manier staan jouw contactgegevens toch tijdelijk op de arm van jouw kind en moet je geen zorgen maken dat de inkt zal weggaan door zweet of een plotse regenbui.

Neem een foto

Een tweede tip die ook enorm handig is, is het nemen van een foto. Vandaag de dag heeft iedereen een smartphone. Op de dag van het evenement of daguitstap zelf neem je nog een foto van jouw kind.

Mocht zoon of dochter toch verloren lopen, heb je een foto met de exacte kleding die hij/zij draagt alsook een zeer recente foto om eventueel te verspreiden.

Je kan niet genoeg voorbereid zijn…

Maar toch wensen we iedereen een leuke en prettige zomer toe en dat dergelijke zaken zeker niet zullen voorvallen. Maar je weet nooit…

Comments